Terapeutisk tilgang

I min klinik i Aalborg vil du opleve, at jeg inddrager forskellige psykologiske og terapeutiske metoder i samtaleforløbene. Nogle kalder det at arbejde “eklektisk” – det vil sige, at man udvælger det, der giver mening i det enkelte samtaleforløb.
For mig giver det stor mening at inddrage flere metoder i mine samtaler. Jeg tror ikke på, at der findes én tilgang, der passer til alle typer af problemstillinger og alle mennesker. Til gengæld har jeg flere forskellige metoder, jeg oftere gør brug af end andre, og dem vil jeg forklare nærmere om herunder.
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
ACT er en metodisk tilgang der bygger på idéen om psykologisk fleksibilitet, som man igennem samtalerne øver sig i at opbygge. Det handler om at øve sig i at være med sine tanker, følelser og oplevelser – uden at flygte fra ubehaget eller hele tiden forsøge at fixe noget. I ACT handler det dermed ikke om at ændre på tanker eller følelser, men om at begynde at handle på det, der er vigtigt for dig. På den måde kan du komme tættere på at leve et liv, hvor du har fokus på dine værdier og hvad du selv kan gøre, fremfor at være styret af en hel masse, der er udenfor din kontrol.
Narrativ terapi
Den narrative tilgang beskæftiger sig med de fortællinger, vi har om os selv. Igennem narrative samtaler kan man undersøge, hvor fortællingerne kommer fra og om de er med til at afholde os fra at gøre ting, der er vigtige for os. For mig er det en tilgang, der giver stor mening, da den bygger på idéen om, at det enkelte menneske er ekspert på sit eget liv og ligger inde med værdier, viden, intentioner og ønsker. Og igennem samtalerne kan man få alt det til at træde tydeligere frem.
Metakognitiv terapi
Metakognitiv terapi er en metode, der beskæftiger sig med vores tænkning og tendenser til uhensigtsmæssige håndteringsstrategier – såsom grublerier og bekymringer, som kan tage overhånd og medføre, at vi ikke kan leve det liv, vi egentlig ønsker os. I metakognitiv terapi arbejder man fx med at træne evnen til at udskyde sine bekymringer og at øve sig i at observere sine tanker uden at lade sig rive med af dem. På den måde kan vi få et andet forhold til vores tanker og blive bedre til at træde et skridt tilbage fra dem, i stedet for per automatik at blive revet med af bekymringer, der kan vare i timevis.
Compassionfokuseret terapi (CFT)
I Compassionfokuseret terapi handler det om at træne sin evne til at udvise medfølelse og egenomsorg. Ofte er vi gode til at være omsorgsfulde overfor andre, men knap så gode til at være omsorgsfulde overfor os selv. CFT kan være en god metode at inddrage, hvis man fx er stressramt.

Book en samtale eller tag kontakt til Amanda
Søger du en psykolog i Aalborg eller online? Jeg tilbyder samtaler til voksne og unge over 18, og kan hjælpe dig, der oplever:
- Stress
- Angst
- Depression
- Lavt selvværd
- Overtænkning og tankemylder
- Livskriser
- Pårørende til stress, angst eller depression
Jeg har kort ventetid og tilbyder en gratis forsamtale – fysisk eller telefonisk.